Chokladtryffel med crunch - Recept
Ca 30 stycken
Ingredienser
100 g vit choklad
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g rumstempererat smör
1 tsk honung
1 tsk mörk rom eller konc apelsinjuice
4 digestivekex
ev kakao
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°C.
Klä en form, ca 15x20 cm (30 st), med plastfolie.
Hacka den vita chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen 5-10 minuter (den kan bränna lätt så håll koll). Chokladen ska få färg och bli lite krispig.
Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung och rom eller apelsinjuice och blanda till en jämn smet. Krossa kexen, blanda i dem och den vita chokladen.
Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär i önskad form och rulla ev. i kakao.
Vi skar tryffeln i bitar och rullade mellan händerna. Som när man gör köttbullar. Jag skulle inte rekomendera detta då man får choklad överallt. Det liksom rinner från händerna. Kanske fungerar det bättre med handskar eller väl nedkylda händer?